23948sdkhjf

Prevas i affär med norskt företag

Norska Denofa väljer ett informationssystem från Prevas.
I leveransen ingår Prevas produkt Mikon som är ett analys- och rapportverktyg och används bland annat för att öka kvaliteten och produktiviteten. Det framgår av ett pressmeddelande.

Denofa är ett av de större företagen i Fredrikstad, Norge, och importerar årligen cirka 430 000 ton icke-genmodifierade och hållbarhetscertifierade sojabönor.

I deras anläggning bearbetas sojabönorna till sojamjöl, sojaolja och sojalecitin. Produkterna levereras till hemmamarknaden men över hälften exporteras till andra länder i Europa.

Denofa arbetar kontinuerligt med att säkerställa spårbarhet och hållbarhet i hela produktionskedjan. De har nu valt produkten Mikon från Prevas som verktyg för att säkerställa uppföljning och kvalitet av råvaran och bearbetade produkter.

– Vi lägger ned mycket arbete på spårning och kvalitetskontroll. Vi kommer att spara in en del manuellt arbete, men det viktigaste är att vi får en säker databasbaserad lösning som är skapad för spårning, kvalitet, dataintegritet och transparens, berättar Tore Skaaden, laboratoriechef på Denofa enligt ett pressmeddelande.

Mikon är utvecklat av Prevas, som 2007 förvärvade det och i och med det etablerade sig på den norska marknaden. Etableringen används som ett brohuvud för Prevas tjänster inom produktutveckling i Norge.

Mikon är ett industriellt informationssystem som används för både LIMS (Laboratory Information Management System), spårning, kontroll av utsläpp, OEE/TAK och allmän produktuppföljning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

1.18