23948sdkhjf

Köper Prototals plåtverksamhet

Förvärvarens ambition är att enheterna i Ulricehamn och Jönköping ska växa med 20 procent nästa år.
Ulricehamnsföretaget Jobro köper Prototals plåtverksamhet och har efter affären omkring 100 medarbetare och intäkter på runt 160 miljoner kronor räknat i årstakt. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Prototals verksamhet har resulterat i långvariga kundrelationer. Förvärvet kommer nu att göra oss till en än mer komplett och konkurrenskraftig leverantör, säger Jobros vd Tobias Ludvigsson enligt pressmeddelandet.

Köparen tillverkar prototyper och lågvolymserier av avancerade plåtdetaljer på den svenska marknaden. Men företaget nöjer sig inte där utan målet är att bli en stor europeisk spelare i sin nisch.

– Enheterna i Jönköping och Ulricehamn är huvudfokus före nästa steg tas, skriver Tobias Ludvigsson i ett mejl till Metal Supply.

Den köpta verksamheten uppges komplettera Jobro väl. Genom affären kommer förvärvaren även över tillkommande teknologier som lämpar sig för låga volymer och formning av vissa material.

Det gemensamma företagets kunder finns inom fordonsindustrin, byggsektorn, flygindustrin och tyngre tillverkningsindustri.

Befintliga verksamheter i Ulricehamn och Jönköping kommer vara kvar. Ambitionen är växa vid båda tillverkningsställena, heter det.

– Vår ambition är att växa med 20 procent under 2018 i Ulricehamn och Jönköping, skriver Tobias Ludvigsson i mejlet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078