23948sdkhjf

Gör en lång laserinvestering

Smider gigantiska balkar i västra Småland.
Hylte Svets med 28 medarbetare och en omsättning på 50 miljoner kronor har investerat i vad som beskrivs som en av Sveriges längsta laserskärmaskiner som därmed står i Hyltebruk. Maskinen är levererad av Bystronic.

Med sin åtta meters skärlängd öppnar den helt nya möjligheter när det gäller avancerad tillverkning av komplicerade plåtdetaljer i storlek utöver det vanliga.

Hylte Svets är stora på byggsmide. En promenad genom de 5 hallarna visar att balkar för större byggnadskonstruktioner i större dimensioner är småpotatis och vad man tillverkar till vardags i verksamheten.

– Byggmarknaden expanderar och då ökar efterfrågan på ett av våra affärsområden som är just stomsmide, berättar Hylte Svets platschef Anders Wahlström.

Laserskärmaskinen är en sällsynt och mycket ovanlig maskin med sin kapacitet att skära plåtar med åtta meters längd. Hela installationen är 20 meter lång.

Laseroperatören Daniel Rubin visar finesserna.

– Här har vi en rörlasertillsats som gör att vi även kan skära rör i de största dimensionerna. Det är rätt sällan den används, men naturligtvis en väldigt användbar tillsats om man vill slippa investera i en fristående rörlaser.

– Nu kan vi lägga upp två plåtar på 8x2,5 meters skäryta. Växelbordet gör då att vi kan starta en skärning av 40 kvadratmeter plåt, och är det många smådetaljer, så kan vi starta skärningen och gå hem för dagen.

Ett stort projekt man arbetar med är konverterandet av gamla Värnamo Gummifabrik, som förvandlas till kulturhus med restauranger, kontor konsertlokal och företagshotell och mycket annat.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078