23948sdkhjf

Specialanpassar ståldetaljerna ytterligare

Företaget Repay levererar figurskurna och kapade ståldetaljer Deras 120 anställda arbetar på företagets tio enheter runt om i landet.

– Boliden och LKAB har sina verksamheter i trakterna och Aitikgruvan här i grannskapet är ett bra exempel på en kund som behöver hjälp snabbt. Det kan vara mätfickor och infodringar till stenkross och liknande. I en gruva finns en hel del ventilationskanaler och utrustning som inte finns i standardstorlekar, så det blir mycket specialtillverkning säger Mikael Johansson som är platschef i Gällivare i ett meddelande.

Det är för att undvika både driftstopp i gruvor och skärande verkstäder som företaget investerat i en ny fiberlaserskärmaskin i Gällivare, berättar de. Det som fanns i verkstaden var plasma och gasskärning.

Bystronic är leverantör av lösningar för plåtbearbetning. De har levererat den nya fiberlaserskärmaskinen på 6 000 watt.

– Man kan inte skära rostfritt med gas. Plasman funkar ju men ger betydligt sämre toleranser än laser. Det där är historia nu när vi klarar det mesta med fiberlasern, säger platschefen i meddelandet och avslutar:

– Oftast är det snabba puckar som gäller och som vanligt vill ju kunderna helst ha grejerna igår. Nu kan vi komma så nära det som möjligt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.157