23948sdkhjf

Arbråföretaget investerar stort

En laserskärmaskin som inklusive utrustning och bord mäter imponerande 19 meter.
"Ställ den i hörnet!" Nej, riktigt så sa man förstås inte på WTJ Konstruktion i Arbrå när långtradarna kom från Schweiz. De hade inte direkt någon lätt last med sig, en gigantisk laserskärmaskin vars storlek dominerar det mesta.

Men faktum är att ytorna inomhus hos företaget nästan uppgår till en fotbollsplan, så nog kan man tänka sig att det finns plats. Det tycks verka som att det mesta är stort i dessa lokaler. Vad sägs om en kantpress från Bystronic med imponerande 7 meters bredd och 1250 tons kraft.

Mittemot den imponerande jättekantpressen står en kantpress på 400 ton, även den från Bystronic.

Dubbelt så bra med två

Den nya lasern som håller på att installeras är en Bystar L 4025 på 6000W där L:et står för Large. Kapaciteten på nykomlingen blir dock inget överraskande för operatörerna då de har en likadan sedan förut. Men varför två?

– Vi har ökande förfrågningar på jobb i de större dimensionerna, så vi ville ha en till likadan. Valet var ju enkelt eftersom vi haft den första i fem år och vet att det är kvalité som kommer att leverera. Allt det här kommer våra kunder till gagn, och det är det viktigaste, svarar Anders Järnkrok.

Arbrås största förädlingsindustri

– Vi ligger på 2 500-3 000 ton förädlad svartplåt årligen, så det är rätt mycket som går ut till våra kunder över hela landet, säger Anders Järnkrok.

Med i den nya investeringen ingår även en oxygentank på 15 kubik som ska förse de båda lasrarna. Ägarna tror starkt på framtiden och har därför skjutit till 10 miljoner för nyinvesteringarna.

Företaget startade 2011 och har idag en omsättning på 50 miljoner med 30 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093