23948sdkhjf

Efterfrågan är högre än någonsin

Plöjer ned mångmiljonbelopp i maskiner i Vindeln och Nordmaling.
Tillverkaren Protab investerar mångmiljonbelopp i sina anläggningar i Vindeln och Nordmaling för att kunna öka kapaciteten. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi har en fin och ökande orderingång som håller i sig och vi behöver ligga längst fram när det gäller teknikutvecklingen. Därför utökar och förnyar vi vår maskinpark, säger vd Jens Johansson.

Företaget omsätter för närvarande runt 80 miljoner kronor i sina två fabriker och har 40 medarbetare.

Marknadsläget uppges se mycket ljust ut. I april gick de ut och rekryterade fler CNC-operatörer och nu köper de in in en avancerad robotcell med robot och svarv i Nordmaling och en högpresterande fleroperationssvarv i Vindeln.

– Investeringarna är värda 8–10 miljoner kronor och ger oss en kapacitetsökning med upp till 20 procent i varje fabrik. Dessutom är det troligt att vi fortsätter investera under året, säger Jens Johansson.

Det är maskinerna Mazak Hyper Quadrex och Okuma LT 2000 EX som köps in. De ska innebära att företaget kan producera mer, snabbare och ännu bättre än tidigare.

Protab tillverkar åt andra företag. Bland huvudkunderna finns flera av de stora maskin- och utrustningstillverkarna inom skog, entreprenad och jordbruk samt inom pumpindustrin.

Företaget tillhandahåller skärande bearbetning i CNC-styrda svarv- och fleroperationsmaskiner. De bedriver även montering av kompletta detaljer. Protab har funnits i 30 år och har en uttalad tillväxtstrategi.

– Kundbasen ökar och efterfrågan är högre än någonsin. En modern maskinpark, väl utarbetade processer och duktiga medarbetare är ett måste för oss. Det lägger vi stor kraft vid och framtiden ser mycket lovande ut, säger Jens Johansson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109