23948sdkhjf

Maskinföretaget köps upp

Svenska utrustningsleverantören till industrikunder byter ägare.
Maskinföretaget Silokonsult Göran Persson säljs. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det är företaget Volatis affärsenhet Tornum som köper alla aktierna.

– Volati letar alltid efter välskötta lönsamma bolag som söker en ny ägare. När det gäller Silokonsult så gör vi framförallt det förvärvet för att stärka Tornums position på den svenska marknaden, uppger Volatis vd Mårten Andersson för Metal Supply.

Silokonsult är en svensk leverantör av maskinutrustning och projektering inom spannmåls- och kvarnindustrin. De har över 35 års branscherfarenhet.

– Från Tornums sida är vi intresserade av maskinföretag i vår eller närliggande bransch. Vi behöver även förstärka Silokonsults organisation för att kunna öka volym och ersätta Göran Persson på lite sikt, uppger Tornums vd Per Larsson för Metal Supply.

Bolaget är en leverantör av spannmålshanteringsutrustning till industrikunder. Senaste räkenskapsåret omsatte de 60 miljoner kronor

Kunderna finns främst inom spannmåls, kvarn, foderindustrin men även bland utsädesrenserier och inom livsmedelsindustrin.

Lönsamheten uppges variera då företaget är projektberoende men över tid ska det underliggande rörelseresultatet vara ungefär 4 miljoner kronor per år.

Aktierna köptes för 32 miljoner kronor vilket inkluderar en nettokassa på 18 miljoner.

Silokonsult har sin bas i Skara men jobbar över hela landet. Kunderna finns främst i södra och mellersta delen av Sverige.

Grundaren och tidigare ägaren Göran Persson kommer att vara fortsatt aktiv i företaget för att säkerställa en ordnad integration i Tornum, heter det.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078