23948sdkhjf

Han tittar på industribolag att förvärva

"Tackar hellre nej till en bra affär än att riskera att tacka ja till en dålig".
Industrigruppen Volati fortsätter att utvärdera intressanta förvärvsmöjligheter, enligt delårsrapporten på torsdagen.

– Så här långt i år har vi tittat på ett 60-tal bolag varav ett antal är under fortsatt utvärdering. Vi har en bevisad affärsmodell och vet att det kommer upp­stå möjligheter att förvärva bra bolag till rimliga värderingar. Men en bärande princip för Volati är att vi hellre tackar nej till en bra affär än att riskera att tacka ja till en dålig, säger vd Mårten Andersson.

Historiskt har de varit intresserade av bolag med beprövade affärsmodeller, ledande marknadspositioner och starka kassaflöden.

– Men de är sällan tillväxtbolag, i varje fall inte när vi förvärvar dem. Ändå har vi som grupp vuxit snabbt genom att återinvestera kassaflödena från våra befintliga verksamheter i nya förvärv samtidigt som vi lyckats få mogna bolag att växa organiskt, säger Mårten Andersson.

Industrigruppen Volati grundades år 2003 och består av ett 40-tal rörelsedrivande bolag fördelat på tolv affärsenheter. Bolaget är organiserat i de tre affärsområdena Handel, Konsument och Industri.

Koncernen har verksamhet i 16 länder med totalt cirka 1 200 medarbetare och en årlig omsättning om cirka 3,2 miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063