23948sdkhjf

Kaffemaskiner är lyckan i Åmotfors

Under denna veckan startar produktionen upp i Åmotfors i Värmland. Här gäller det kaffemaskiner och målet är att fördubbla omsättningen från 450 miljoner kronor och nyanställa.
Optimismen står högt i Åmotfors när man tar de nya lokalerna i bruk. Crem International siktar efter att bli världsledande tillverkare av kaffemaskiner.

Det tidigare Arvika-företaget startar nu upp produktionen i nya lokaler som tidigare tillhörde Kongsberg Automotive. Här finns 6 000 kvadratmeter verkstadsyta till förfogande

Koncernchef Georg Möller säger: - Vi kommer att fördubbla omsättningen till en miljard kronor och det blir nyanställningar. Den vision och den målsättning vi har innebär en kraftig ökning av produktionen och efterhand ett behov av att nyrekrytera.

Förutom fabriken i Åmotfors har koncernen verksamhet i Kina, Spanien, Storbritannien, Tyskland och Norge. Produkterna, förstklassiga kaffe- och espressomaskiner, finns till försäljning i 120 länder.

– Idag är vi totalt 240 anställda, men om några år är den siffran betydligt högre, för vi är duktiga, säger Georg Möller.

Crem International ägs av Accent Equity, en Sverigebaserad ägargrupp med ett tydligt fokus på utveckling som ger Crem International möjligheter att vara en komplett och världsledande tillverkare av kaffemaskiner.


Källa: Nya Wermlands Tidningen

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109