23948sdkhjf

Leverantören av komponenter köper mark i Oxelösund för fortsatta investeringar

Har redan hunnit med att nyanställa över tio medarbetare senaste året.
Komponentleverantören Proplate har tecknat avtal med Oxelösunds kommuns bolag Kustbostäder om köp av 15 000 kvadratmeter mark samt en byggnad i direkt anslutning till det område företaget redan äger i Oxelösund. Bolaget går för fortsatta investeringar. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Proplate behöver så mycket mark de kan få, säger ägaren Anders Persson.

Marken och byggnaden kostade dem 3 miljoner kronor och ses som viktig för framtiden. Vd Max Björk är mycket positiv till förvärvet.

Proplate har det senaste året nyanställt över tio medarbetare och bygger just nu en ny hall på 1 000 kvadratmeter för 15 miljoner kronor.

Det kommande året kommer bolaget att anställa lika många medarbetare till, uppger Josefine Lilja, chef för marknad och kommunikation på Proplate, för Metal Supply.

– Det går bra för Proplate och vi kommer att fortsätta att investera i Oxelösund, säger Max Björk.

Proplate är en stor leverantör av komponenter i grovplåt. Bland kunderna finns globala företag inom kran-, vind- och gruvindustri samt tillverkare av entreprenadmaskiner.

Slutprodukter kan till exempel vara bandgående lyftkranar och mobilkranar, fundamentlösningar till vindkraftverk, entreprenadmaskiner samt även kvarnar och transportvagnar i gruvor.

Vid produktionsanläggningen i Oxelösund skärs, bearbetas och målas monteringsfärdiga komponenter i grovplåt.

Bland kunderna återfinns bland annat Liebherr, Atlas Copco, Toyota Material Handling, Metso, LKAB och Kobelco.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094