23948sdkhjf

Så kunde tillverkaren göra ytterligare ett rekordår

Trots en skakig omvärld har Proplate, tillverkare av stålkomponenter, haft ett rekordår och ökat sin omsättning med 18 procent det senaste verksamhetsåret. Ser man tre år tillbaka har omsättningen fördubblats. Vi kontaktar vd Max Björk för att höra om framgångsreceptet.

– Jag tycker att vi klarade pandemin, kriget i Ukraina och alla prisökningar på ett fantastiskt sätt, så vi är väldigt glada för det, säger vd Max Björk.

Varför det gått så pass bra för bolaget, tror Max, dels beror på att det befinner sig i rätt segment. 

– Våra kunder har full fart. Men en annan viktig sak, som blev extra tydligt under pandemin och kriget, är att vi har väldigt djupa partnerskap och har haft under långt tid. Det gör att när det krisar så kan vi hjälpas åt.

Det har bidragit till ökad omsättning från befintliga kunder samtidigt som nya kundrelationer har etablerats, i både Europa och USA.

Det är inte bara kunderna som har full fart framåt. Proplate fortsätter att investera i sin produktionsanläggning i Oxelösund och förra året genomförde bolaget flera investeringar, som nya kontorslokaler och en ny utbildningslokal för att stödja Proplates utbildningsprogram för det kommande året.

– Vi ser fram emot en fortsatt hållbar utveckling av Proplate, där vi tillsammans med våra befintliga kunder expanderar och tar oss an nya marknader, säger Max Björk.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11