23948sdkhjf

Ledande motortillverkare väljer HSF bolag

Cleanergy har valt Elimag Radarmekan AB till strategisk leverantör.
Cleanergy är en av världens ledande motortillverkare inom Stirling teknik området.

Företaget erbjuder två varianter av minikraftverk, en för solenergi och en för biogas / naturgas.

Vimmerbyföretaget Elimag Radarmekan har nu fått förtroendet att ansvara för serietillverkning av maskindelar till Stirlingmotorn.

- Elimag Radarmekan AB i Vimmerby har sedan starten varit engagerad i att vidareutveckla och produktionsanpassa maskindelarna i Stirlingmotorn som är grunden i Cleanergy’s kraftverk, säger Tord Lätt, platschef och inköpsansvarig på Cleanergy i ett pressmeddelande.

Han fortsätter: "Det var därför naturligt att ge Elimag förtroendet att ansvara för serietillverkningen.

Redo för uppgång
HSF Gruppen AB har under våren positionerat sig för den kommande konjunkturuppgången.

I Sverige fokuserar företaget på skärande bearbetning, men många kunder som köper på komponentnivå i Sverige beställer även modulmontage via enheten i Kina till de lokala marknaderna.

Elimag Radarmekans VD, Christer Alfredsson kommenterar det nya samarbetet: ”Elimag Radarmekan i Vimmerby har erfarenhet från fordonsindustrin som passar de behov av kompetens som Cleanergy efterfrågar. Det är utomordentligt roligt att få förmånen att arbeta med Cleanergy och speciellt inom framtidsområdet cleantech. ”


HSF-koncernen har verksamhet i Sverige och Kina. I Sverige ingår förutom Hallberg-Sekrom Fabriks AB , Elimag Radarmekan AB och Lysekil Plating Technology AB. I Kina startades 2006 bolaget HSF Electro Mechanic Wuxi Ltd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095