23948sdkhjf

Enormt stora affärer är nära för Cleanergy

Tar sikte mot att omsätta miljardbelopp om några år. Nyanställningar väntar i Uddevalla och Åmål.
Det senaste verksamhetsåret omsatte Cleanergy, med verksamhet i Åmål, Uddevalla, Göteborg och Stockholm, 70 miljoner kronor. Om några år kommer företaget att omsätta miljardbelopp. Det är Jonas Eklind, vd i Cleanergy, helt säker på. Det rapporterar Nya Wermlands Tidningen.

– Vi har problem med prognoserna. Det är svårt om inte omöjligt att hamna rätt i tid. För oss handlar det om enormt stora affärer. Det stora genombrottet kan komma 2017 eller 2019. Att det kommer är helt klart, säger han till tidningen.

Får bolaget en eller två order från länder, som vill omvandla sol till el, kan det över en natt innebära att Cleanergy lämnar småföretagsstadiet och blir en bjässe. Omsättningstalen kommer att mångdubblas.

– Med lite tur kommer vi om några år ha miljardomsättning, kanske flera miljarder kronor, säger Jonas Eklind.

Cleanergy har i dag hundratals ägare, däribland några näringslivskändisar som Kent Janer och Per Nuder, för att nämna några stycken.

Tidningen frågar om det inte är dags för en börsnotering.

– Det beror på syftet. Jag tror inte att vi i dagsläget har det behovet, men man ska aldrig säga aldrig, säger Jonas Eklind till NWT.

Cleanergy har gjort stora framsteg med den tekniska utvecklingen, där stirlingmotorn är basen. Tekniklösningen innebär att värme från solen blir till el. Tusentals stirlingmotorer kopplas ihop till en enorm kraftkälla.

Nu står Cleanergy inför en omfattande volymproduktion av stirlingmotorn och tekniklösningar. En verksamhet som förläggs till Uddevalla.

– Det betyder inte att Åmål tappas på teknikkunnande och jobb. Det blir nyrekryteringar i både Uddevalla och Åmål, säger Jonas Eklind.

I dag har företaget 100 personer på lönelistan, 80 av dem är fast anställda, resten är konsulter.

– Det skulle inte förvåna mig om Cleanergy om några år har flera hundra anställda, säger Jonas Eklind.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094