23948sdkhjf

ÅMV Production på företagsuppköp

STRICT-bolaget har förvärvat NSP Maskin AB.
Enligt ett pressmeddelande har ÅMV Production AB som är ett helägt dotterbolag till STRICTs intressebolag Norrlandsindustrier AB (publ) förvärvat inkråmet till NSP Maskin AB.

NSP Maskin bedriver tillverkning av större stålkon-struktioner, rostfria arbeten, silos och tryckkärl.

Köpeskillingen uppges vara MSEK 10 och ska erläggas kontant.

Ägaren anställs
Ägaren till NSP Maskin AB Torbjörn Sandström anställs i ÅMV Production AB som ansvarig för den fortsatta verksamheten.

Tillträde har fasställts till den 1 juli 2010.

- Vi är mycket nöjda med att kunna införliva NSP Maskin med ÅMV Production. NSP Maskin är en mycket välskött verksamhet och har under många år visat upp en stabil utveckling med nöjda kunder. Genom förvärvet skapas omedelbara samordningsvinster i bland annat produktionen vilket ger god effekt på lönsamheten, säger Anders Westman, Koncernchef i Norrlandsindustrier i en kommentar.

Han fortsätter:" Det är särskilt glädjande att NSP Maskins ägare Torbjörn Sandström kommer att kvarstå som ansvarig för verksamheten men även aktivt delta i den fortsatta expansionen av Norrlandsindustrier”


Fakta – NSP Maskin
NSP Maskin AB etablerades i Nordmaling 1979 och verksamheten är inriktad på tillverkning av större stålkonstruktioner, rostfria arbeten, silos och tryckkärl. Kunderna utgörs av basindustrier och företag inom verkstadssektorn samt bygg- och anläggningssektorn. Under räkenskapsåret 2008/2009 (juli-juni) uppgick NSP Maskins försäljning till MSEK 29,5 med ett resultat efter finansnetto på MSEK 5,0.


Fakta – ÅMV Production AB och Norrlandsindustrier AB (publ)
ÅMV Production AB har verksamhet som legoproducent av stålprodukter till företag inom främst verkstadsindustri, bland annat Hägglunds Drives, Väderstadverken, Bosch Rexroth, Mählers, Arbetsvagnar och Engcon med flera. Under 2009 uppgick ÅMV Production ABs försäljning till MSEK 43,2 med ett resultat efter finansnetto på MSEK 0,9. ÅMV Production AB är ett dotterbolag till Norrlandsindustrier AB (publ) som i sin tur ägs till 47,7 procent av Aktietorgetlistade 1,618 STRICT AB (publ).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11