23948sdkhjf

Partnertech valde Trumpf

Partnertech med huvudkontor i Vellinge gör nu ytterligare en storsatsning i Polen och investerar i en ny fabrik och Trumpf ska leverera maskinerna.
Partnertech är kontraktstillverkare inom mekanik, elektronik, montering och systemintegration, omsätter ca 2 miljarder kronor.

Företaget har 1300 anställda fördelade i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, USA, Polen och Kina.

Ny fabrik
I Polen ligger idag högvolymproduktionen etablerad och nu skall alltså ytterligare en fabrik startas i Polen, i Myslowice, i vår 2010.

Man har redan stora kunder på gång för den här anläggningen och målsättningen är att den successivt ska byggas på efter hand. PartnerTech räknar med att ha ca 150 anställda i fabriken inom ett år.

– Det strategiska beslutet för investeringen i Polen togs 2007 då vi såg över vår industristruktur, säger Jan Johansson, Vice President Operations, Partnertech i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:” Vi konstaterade att det fanns ett behov av mer kapacitet för plåtbearbetning och montering i Polen. I november 2009 investerade vi med en klar strategi över hur verksamhetens konkurrenskraft ska stärkas.”

Nysatsar under lågkonjunktur
– Vi har en klar strategi för vår industriella struktur och produktion och därför var vi så säkra på denna nysatsning att vi kunde investera mitt i en lågkonjunktur. Nysatsningen under den här perioden gav oss också ett stort stöd och engagemang från våra leverantörer, säger Jan Johansson.

Maskininvesteringar
Valet av maskinleverantör föll på TRUMPF, som Partnertech har haft positiva erfarenheter med.

Partnertech har investerat i följande maskinpark :

En stansmaskin TruPunch 5000, en kombinerad stans/laser maskin TruMatic 7000, tre stycken kantpressar TruBend 5130 med två BendMaster samt en mindre kantpress, snabbast i världen TruBend 7036.

Slutligen har de också investerat i ett lager på ca 60 meter där de automatiserade stans-, kombimaskinen och kantpressarna är anslutna till.

-Detta ger ett dynamiskt logistikcenter med plats för ca 950 lagerplatser, säger Stefan Wallén, Försäljningschef, TRUMPF.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078