23948sdkhjf

Tillverkaren i Västerås automatiserar produktionen

Lönsamheten har lyfts och produktionstiden halverats.
Västeråsbaserade Addiva Production har automatiserat verksamheten. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget utför konstruktion och tillverkning av automatikskåp, centraler och ställverk. Addiva sysselsätter 25 medarbetare och har 1 200 kvadratmeter produktionsyta till sitt förfogande på Finnslätten i Västerås.

Tidigare skedde all produktion manuellt. Det blev därför en stor omställning för dem när de gick in för att automatisera.

Tiden för den mekaniska produktionen uppges ha halverats. De installerade bearbetningsmaskinen Rittal Perforex. Investeringen ska ha inneburit ökad lönsamhet och förbättrad konkurrenskraft.

– När frågan först kom på tal var vi skeptiska. Vi tänkte att automation fungerar för företag som tillverkar stora serier medan vi huvudsakligen gör enstycksprodukter. Nej, det var ingen investering som vi hade planerat för, säger vd Jonas Strand.

Men nyfiken tog ändå över och de tittade först på maskinen hos Rittal i Ängelholm. Då uppges pusselbitarna ha fallit på plats.

Maskinen kan bearbeta apparatplåtar och skåpdörrar. Den tar upp hål för displayer och gängar och fräser med en finish som beskrivs som hög.




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078