23948sdkhjf

CTT Systems får order på 8 miljoner från turkiskt flygbolag

CTT Systems har fått en beställning på luftavfuktare från Azur Aviation för ytterligare två Boeing 757-200 och sju Boeing 767-300 flygplan.
CTT Systems är leverantör av produkter som reglerar och styr luftfuktigheten i flygplan. Zonal Drying-systemen installeras själva av Azur Aviation. Gällande listpris för de 9 ZD systemen uppgår till cirka 8 miljoner svenska kronor. Ordern kommer intäktsföras under 2017-2018.

Peter Landquist försäljnings- och marknadschef på CTT Systems kommenterar:

– Vi är glada för att Azur Aviation nu beställer systemet för resterande flygplan vilket bekräftar systemets effektivitet och att de värdesätter fördelarna med att installera anti-kondensationssystemet som bemästrar grundorsaken till kondensation.

– Härigenom ökar inte planets vikt orsakat av kondensation (vilket ökar bränsleförbrukningen och CO2 utsläppen) och planet får inte fuktproblem, som exempelvis elfel, som har negativ inverkan på rörelsekostnaderna redan efter ett par månaders drift.

Systemet har enligt CTT Systems följande fördelar:

– Lägre bränsleförbrukning och minskade CO2/NOX utsläpp genom minskad överskottsvikt från ackumulerad fukt uppgående till 200-300 kg i en Boeing 737/A320
– Högre tillförlitlighet/kortare ”Out-Of-Service”
– Lägre kostnad för byte av isolering
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078