23948sdkhjf

Nyköpingsföretaget tar order för 10 miljoner

CTT Systems meddelar att ytterligare ett flygbolag väljer kabinluftfuktare till sin Business Class på Airbus A350-900.
CTT Systems, leverantör av komponenter som reglerar och styr luftfuktigheten i flygplan med huvudkontor i Nyköping och tillverkning i småländska Nybro, meddelar i ett pressmeddelande att ett anonymt flygbolag specificerat alla sina Airbus A350-900 flygplan med luftfuktare i Business Class.

Airbus kommer att installera två luftfuktare och två avfuktare i deras nyproducerade A350-flygplan. Flygplansleveranserna är planerade från senare halvåret 2019 till 2023.

Utrustningen från CTT kommer att bokföras som intäkt när den sänds till Airbus. Flygbolaget har bokat 14 stycken A350-900. Beställningssumman för CTT landar på nära 10 miljoner kronor.

Kabinbefuktning från CTT är ett tillval på VIP-flygplan. Genom att bestämma sig för luftfuktare på A350 kan flygbolag erbjuda sina premiumklasspassagerare kabinklimat med förutsättningar för bättre välbefinnande som matchar det i ett VIP-flygplan, heter det.

– Det här är det andra flygbolaget i år som väljer kabinbefuktning i Business Class till A350. Dessutom har två flygbolag i år specificerat luftfuktare i First/Business till sina Boeing 777X, säger Peter Landquist, försäljnings- och marknadschef på CTT Systems, enligt pressmeddelandet.

Han menar att välbefinnande är efterfrågat och prioriterat.

− Förhöjd luftfuktighet till normala nivåer som vi är vana vid på jorden har stor positiv påverkan på upplevelser ombord såsom smak och sömn samt en mer utvilad och piggare känsla vid ankomst, säger Peter Landquist vidare enligt pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095