23948sdkhjf

Noremech vill köpa del av Skövdeföretag

Noremech AB vill förvärva verksamheten för mekanisk bearbetning vid EuroMaint Industrys anläggning i Skövde. Blir förvärvet av, säkrar det arbete för de anställda.
Noremech AB har tecknat en avsiktsförklaring om förvärv av verksamheten för mekanisk bearbetning vid EuroMaint Industrys anläggning i Skövde.

Verksamheten i Skövde sysselsätter idag 36 personer och tidigare varsel på företaget läggs nu på is.

Lokal närvaro
Genom det planerade förvärvet breddar Noremech sin kundbas och sitt tjänsteerbjudande och dessutom tillförs viktig kompetens inom mekanisk bearbetning.

- Affären ligger helt i linje med vår plan att förvärva och utveckla verksamheter inom mekanisk bearbetning och ytbehandling. Genom förvärvet stärker vi vår lokala närvaro i Skövde, får tillgång till kompetent personal och kommer närmare en viktig kundbas, säger Inge Karlsson, ägare och styrelseordförande i Noremech AB i ett pressmeddelande.

Varsel på is
EuroMaint Industrys verksamhet för mekanisk bearbetning i Skövde har under en längre tid haft bristande beläggning och nyligen varslades 20 av de 36 anställda om uppsägning.

Pågående förhandlingar avseende det nyligen lagda varslet hos EuroMaint Industry, läggs på is under tiden som möjligheterna till en försäljning av verksamheten utreds.

Får behålla jobbet
Övertar Noremech verksamheten har de för avsikt att driva verkstaden i Skövde vidare och erbjuda all berörd personal fortsatt anställning.

En överlåtelse av verksamheten är beräknad att ske i mitten av mars.


Läs tidigare artikel om EuroMaints varsel här.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063