23948sdkhjf

Industrijobben kommer hem till Sverige igen enligt snabbväxaren

Automationsmarknaden ökar med hela 12 procent per år i Sverige - nu sätter tillväxtraketen upp ett nytt aggressivt säljmål.
Karlshamnsbaserade Evomatic gasar på och ser att jobben i industrin flyttar tillbaka till Sverige igen. Efterfrågan på robotar ökar kraftigt och bolaget jobbar hårt med ökad automation för att stå emot den globala konkurrensen.

– När vi startade Evomatic 1998 undrade många vad vi höll på med. Ingen trodde på produktion i Sverige längre. Nu växer automationsmarknaden med 12 procent om året i Sverige och det finns en större tårtbit som vi skulle kunna ta, säger vd:n Jonas Persson till Dagens Industri.

Evomatic köper in robotar från ABB och Yaskawa, med bas i Torsås söder om Kalmar, och bygger sedan kompletta robotsystem med olika komponenter, banor och specialmaskiner.

Jonas Persson grundade företaget 1998 och sedan dess har de haft ett tydligt tillväxtfokus.

Runt 2005 omsatte de 10 miljoner kronor och de anställda sysslade mest med programmering av styrsystem och installation. Då inleddes förvandlingen mot en komplett leverantör där Evomatic finns med hela vägen från skissbordet till färdig maskin.

När böckerna stängs i april är drömgränsen 100 miljoner i omsättning uppnådd. Nästa gräns för Evomatic är satt till 200 miljoner kronor år 2021.

För att nå dit byggs ett nytt stort automationscentrum i Karlshamn med produktionsytor, kontor och utbildningslokaler, vilket Metal Supply tidigare rapporterat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093