23948sdkhjf

Vindkraft till företag slår rekord

Telge Energi tog 2008 beslutet att bara sälja el från förnyelsebara källor. Alla elavtal innehåller nu vindkraftsel och det har ökat försäljningen till företagskunder med 30 procent för andra året i rad.
– Detta är förstås väldigt glädjande siffror, säger Johan Öhnell, vd Telge Energi. Det innebär att utbyggnaden av vindkraften snabbas på och det visar tydligt att omärkt el som innehåller kolkraft är på väg ut, fortsätter Johan Öhnell.

Bara i år har Telge Energi ökat med 2000 nya företagskunder, och målet för 2010 är en fortsatt kraftig tillväxt. Under 2009 etablerade Telge Energi ett nytt kontor i Göteborg som har bidragit till ökningen. Telge Energis bedömning är att det kommer att vara omöjligt att sälja el som produceras i kolkraftverk om några år.

I veckan kom Svenskt Kvalitetsindex årliga mätning av elhandelsmarknaden. Mätningen visar att företagskunderna överlag är mer nöjda med sina elbolag än tidigare. Telge Energi hamnar i topp när det gäller nöjda kunder. Företagskunder lyfter fram att Telge Energis miljö- och samhällsengagemang som avgörande när man valde elföretag.

– Våra företagskunder efterfrågar el som gör en skillnad för klimatet. Och våra elavtal innehåller alltid minst 10 procent vindkraftsel och resten är vattenkraft. Det i kombination med att vi har en bra kundservice och enkla elräkningar är nog skälen till att vi ligger i topp, fortsätter Johan Öhnell.

FÖR MER INFORMATION KONTAKTA GÄRNA:
Johan Öhnell, VD Telge Energi.
Tel: 0708-51 58 50

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063