23948sdkhjf

Camito Technology kan öka på

Länsstyrelsen har gett Camito Technology tillstånd att dubbla produktionen från 10 000 till 20 000 årston.
NovaCast Technologies dotterbolag Camito Technology Center har beviljats utökat produktionstillstånd från 10.000 årston till 20.000 årston . Länsstyrelsen i Skåne har även beviljat tillstånd att smälta järn och stål i det nya gjuteriet nattetid.

I samband med invigningen av det specialdesignade Camito Technology Center i april 2008 ansöktes om utökat produktionstillstånd och smältning nattetid. Efter omfattande samråd och olika mätningar av miljörelaterade värden har nu tillstånden beviljats. En förutsättning för tillstånden är att verksamheten sker inom de gränsvärden som gäller inom miljö- och bullerområdet.

Marknadsmässigt innebär det nya tillståndet att produktionen av både Camitogjutgods och vindkraftsgods kan öka när marknaden så småningom vänder uppåt från det pressade läge som nu råder. För Camito innebär det framförallt att leverans och servicenivån avseende Camito verktygsstommar till kunder i närmarknaden Norra Europa kan ökas.

Vid uppförandet av det nya gjuteriet, som invigdes den 8 april 2008, har mycket arbete lagts ned på att så långt det bara går minimera verksamhetens miljöpåverkan. Bland annat är den energi som används i de nya smältugnarna helt genererad med vindkraft. Resultatet har blivit att Camito Technology Center är ett av världens mest miljövänliga gjuteri.

För att kraftigt minska gjuteriets utsläpp av processgaser från gjutningsprocessen har investeringar gjorts i en ny stoftfilteranläggning,
cyklon och slangfilter, enligt senaste teknik (BAT).

Buller från gjuteriverksamheten bedöms ligga under Naturvårdsverkets riktvärden. Vad gäller vibrationer har det nya gjuteriet försetts med omfattande buller- och vibrationsdämpare. Detta för att säkerställa att störningarna i omgivningen blir minimala.

Vid val av kemiska produkter tillämpar gjuteriet i första hand miljöbalkens produktvalsprincip. Förbrukningen av råvaror och energi är förutom miljöaspekten också en viktig del och drivkraft i företagets driftsekonomi.

Under 2008 har certifiering av verksamhetsledningssystemen enligt ISO 9 000:2000 och ISO 14 000:2004 skett inom Camito Technology Center.

Källa: NovaCast

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094