23948sdkhjf

Hydros beslut: "Tvingar oss att vidta bestämda åtgärder"

Den minskade efterfrågan på aluminium har fått Hydro att begränsa aluminiumproduktionen vid Hydro Karmøy och Hydro Husnes i Norge. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Begränsningen kommer att innebära en produktionskapacitetsminskning med 110 000 – 130 000 ton primäraluminium årligen. Detta inklusive produktion som nyligen tagits ur bruk för underhåll och inte återstartats.

Eivind Kallevik, vice vd och chef för Hydro Aluminium Metal, kommenterar beslutet.

– Den extraordinära situationen på den europeiska ekonomin och energimarknaden orsakar osäkerhet på marknaden och en minskad efterfrågan på våra aluminiumprodukter. Även om 50 procent av Europas produktionskapacitet för primäraluminium har minskat under det senaste året, orsakar den senaste tidens nedgång i efterfrågan en uppbyggnad av lager, vilket tvingar oss att vidta bestämda åtgärder, säger Eivind Kallevik i pressmeddelandet.

Produktionsbegränsningarna vid Hydro Karmøy och Hydro Husnes kommer inte att påverka de anställda. Beslutet kommer att träda i kraft inom kort och det förväntas att de norska anläggningarna kommer nå de nya produktionsnivåerna i slutet av 2022.

Begränsningen kommer också innebära en minskning av effektförbrukningen med cirka 170 – 200 megawatt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109