23948sdkhjf

Scania blir huvudleverantör till DHL i Europa

Scania har tecknat ett pan-europeiskt leveransavtal med transport- och logistikföretaget DHL, ett avtal som rekommenderar Scania som leverantör av tunga lastbilar till de transportörer som DHL anlitar.
- Avtalet öppnar för en försäljning av cirka 1 000 nya lastbilar per år, säger Urban Erdtman, Executive Vice President och chef för Scania Sales and Services Management.

Enligt avtalet garanteras de transportörer som verkar i DHL:s PartnerStore-program tillgång till lastbilar som uppfyller DHL:s krav och behov vad gäller exempelvis lastkapacitet, utrustningsnivå och miljöprestanda.

- Med Scania som leverantör får DHL:s transportörer tillgång till ett omfattande och gränsöverskridande serviceutbud som säkerställer bästa möjliga transportekonomi och lönsamhet, säger Urban Erdtman.

Leveransavtalet är tillgängligt för transportörer som utför transporter åt DHL i Tyskland, Frankrike, Belgien, Nederländerna, Luxemburg, Danmark, Finland, Norge, Sverige, Spanien, Portugal och Italien. I Storbritannien gäller ett separat avtal som även täcker inköp av lastbilar till DHL:s egen vagnpark.

I utbudet ingår standardiserade specifikationer för distributionsbilar med 9-litersmotorer samt dragbilar med 13-litersmotorer. Samtliga uppfyller Euro 5.

DHL tillhör de ledande företagen inom internationella expresstransporter, vägtransporter och flygfrakt samt inom sjöfrakt och logistiklösningar.

Avtalet med DHL tecknas av Scanias enhet International Fleet Sales. Enheten arbetar med försäljning till internationella och gränsöverskridande transportföretag, hanterar globala avtal samt samordnar service- och tjänsteerbjudanden från Scanias distributionsnätverk. Genom att förena dessa resurser kan Scania erbjuda anpassade och heltäckande lösningar för sina globala kunder.

För ytterligare information, kontakta Hans-Åke Danielsson, presschef,
tel. 08 - 553 856 62

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten utgörs av produkter och tjänster inom service och finansiering, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 35 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2008 uppgick faktureringen till 89 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 8,9 miljarder kronor.

Scanias pressreleaser finns på www.scania.com

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141