23948sdkhjf

Verkstadsföretag med en vilja av stål

Verkstadsföretaget Jonsson & Paulsson i Östersund har varit igenom ett ras. Nu kämpar de för att komma upp igen och hitta nya kunder.
Verkstadsföretaget Jonsson & Paulsson tillverkar delar och detaljer till truckar, hjullastare och skogsmaskiner.

Det senaste året har verkstadsföretaget sagt upp halva arbetsstyrkan, och VD Anders Frisinger säger att det har varit ett helvete.

För precis ett år sedan sågs de första tecknen på en nedgång och därefter rasade det. Volymerna minskade 50-60 procent.

Största kunden var Volvo Construction Equipment, och när deras slutkunder inte kunde finansiera sina köp så blev det tvärstopp.

Nu tror Anders Frisinger att företaget rätt bemanning för att möta höstens volymer.
- Vi har passerat botten och nu jobbar vi för att hitta nya kunder, säger VD:n.

Källa: ÖstersundPosten

Om företaget
Jonsson & Paulsson Industri AB har envisats med att utveckla en verkstads industri i Norrlands inland. Hårt arbete, kraftfulla investeringar och en strävan att ständigt bli bättre har gett resultat, och lett fram till att vi är idag en av Norrlands största underleverantörer inom metallsegmentet med värdsledande företag som Volvo, BT och Sandvik som stora kunder. Genom att fortsätta på samma sätt har vi för avsikt att ta upp kampen med tillverkare från så kallade lågprisländer och hela tiden vara konkurrens kraftiga och steget före våra konkurenter. Vi är specialiserade på mindre och mellanstora serier, oftast i plåttjocklekar 2 – 20 mm. Vår höga effektivitet och goda kvalitet, tillsammans med vår förmåga att bidra med vår kompetens i kundernas utveckling gör att vi främst arbetar med stora, världsledande företag med mycket höga krav på leveransförmåga och kvalitet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11