23948sdkhjf

Bond-prylen som ger bättre sittställning i bilen

Med ett litet metallspänne som monteras på säkerhetsbältet blir många stuntförare ”ett med bilen”. CG-Lock ses b.la. i senaste Bond-filmen“Quantum of Solace”. Samma fördelar som gäller för stunt- eller racerföraren hjälper bilförare med funktionsnedsättning att köra säkrare och bättre.
CG (Center of Gravity) Lock, på svenska ”Tyngdpunktslåset”, är ett kompakt metallspänne som monteras på det ordinarie säkerhetsbältet på mindre än fem minuter.

Väl installerat hjälper CG-Lock att hålla användarens bäcken stabilt i sätet via säkerhetsbältet, samtidigt som de har en bibehållen full rörlighet i överkroppen.

Många bilförare med en funktionsnedsättning som kör med handgas/broms vet hur det känns att tvingas köra i en rondell eller tvär kurva med överdriven försiktighet och utsättas för andra trafikanters ilska.

Varför är det så?

Vanliga bilförare håller fast sig i ratten när de tar kurvan!

En bilförare med funktionsnedsättning som kör med handgas/broms har en hand på ratten. Med den andra handen sköter hon/han gas och broms. Kroppens ostadighet leder till "sväng höger, fall åt vänster" och sämre kontroll över bilen,

När man sitter i körställning med CG-Lock monterad på säkerhetsbältet blir höften centerpunkten och bältet håller personen bättre på plats i sätet. Det ger föraren betydligt mer kontroll av ratt och handgas/broms

En stabil sittställning genom CG-Lock eliminerar risken att glida framåt i sätet, ger en ergonomiskt riktig sittställning och ökar dessutom komforten.

Med CG-Lock i bilen kan förare med funktionsnedsättning ta kurvan utan att tappa trafikrytmen och genom att sitta stabilare blir körningen tryggare, mer kontrollerad och säkrare.

— CG-Lock är förmodligen ett av de smartaste små hjälpmedel någonsin och är, enligt en av Autoadapts första kunder, “ett måste för alla förare med funktionsnedsättning”, säger försäljningschef Ola Winsnes på Autoadapt.

Förresten är CG-Lock lika bra för alla bilister. Spännet ger högre säkerhet och förstärker säkerhetsbältets effekt; en följd av den förbättrade sittpositionen

Så med CG-Lock får bilkörningen lite av en James Bond-känsla och man kommer fram utan att vare sig bli skakad eller omrörd.

Läs mer om Autoadapt på: www.autoadapt.se

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.142