23948sdkhjf

Revansch för svensk industri

Företag som sysselsätter sig med industrivaror växer kraftigt enligt färsk undersökning.
Den årliga listningen av svenska Superföretag visar att företag som sysselsätter sig med industrivaror av olika slag ökar kraftigt. Industrivarorna hamnar på tredje plats efter sällanköp och dagligvaror. Det framgår av ett pressmeddelande.

Listningen av svenska Superföretag görs för 12:e året i rad av Bisnode och Veckans Affärer. Totalt är det bara 580 företag som får utmärkelsen, alltså omkring en promille av de svenska företagen.

Tittar man på vilka branschsegment Superföretagen tillhör ser man att industrivaror är på stark framfart. Räknar man till ökning med grund i antalet Superföretag är det bara sällanköp och dagligvaror som ökar mer. Industrivaror har ökat konstant sedan en bottennotering 2012 och gått från då 27 till idag 72 företag på listan.

- Det är roligt att se lite av en revansch för industrisektorn i stort. Branschen har uppenbarligen kommit tillbaka och vi ser en kontinuerlig ökning under de senaste åren, säger Per Weidenman, chefsanalytiker på Bisnode.

Bland de nya Superföretag inom industrivaror som tagit sig in på listan märks Roxtec som gått från att ha kontoret i garaget till att bli en global koncern inom kabelinstallation, Autoadapt som är en stor global spelare inom bilanpassning för människor med nedsatt rörlighet samt Glamox Luxo Lightning som tillverkar belysningslösningar för offentliga och kommersiella lokaler.

Det krävs mycket för att bli ett Superföretag. Utnämningen baseras på en avancerad bedömning av bolagens ekonomiska prestationer. Analysen tittar på tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering. Det krävs toppresultat under de senaste fyra åren för att bli ett Superföretag.

De företag som tar sig in på listan över Superföretag är också sällan de man hör mest om i media eller andra kanaler, men trots det har de ofta en nyckelroll för tillväxten i Sverige, inte minst genom att de ofta skapar många arbetstillfällen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094