23948sdkhjf

Autoadapt investerar

Autoadapt, som skapat ett standardiserat system för ombyggnad av bilar för funktionshindrade, har nu köpt in en laserskärare från Bystronic.
Att ta sig in och ur en bil från en rullstol om man har ett funktionshinder kräver ibland en ombyggnad av bilen, något anpassningsverkstäder över hela världen har som affärsidé. För att underlätta för dessa verkstäder har Autoadapt byggt ett system med bottenplattor som kan anpassas till alla bilmodeller.

- Med unika slutanvändare av våra produkter där samtliga brukare har sina ytterst speciella problem med olika funktionshinder, är det enklast att standardisera hela konceptet. Lösningen kan tyckas märklig, men har visat sig vara nyckeln till att underlätta för handikappade personer över hela världen, säger Håkan Sandberg, VD på Autoadapt i Göteborg, i ett pressmeddelande.

I systemet ligger företagets ledande produkter Turny, Carony och Turnout som alla är innovativa lösningar för att komma in och ut ur ett fordon. För att bland annat spara tid i produktionen har Autoadapt nu valt att investera i en laserskärare från Bystronic.

–För att skapa en plattform som klarar av våra högt ställda krav på samtliga produkter valde vi en Bystronic Autonom 3015 vilken är den senaste i raden av helautomatiserade laserskärare. Med en ByTrans som är kopplad till lasermaskinen har vi fått en pålitlig arbetshäst som går dygnet runt om vi vill. Det innebär att vi kan ladda stället med de plåtgrovlekar som skall skäras, och då maskinen byter munstycken och dysor själv, så vi sparar vi in mycket på ställtider, säger Stefan Johannesson, produktionschef för laseravdelningen.

-Att vi valde just Bystronic berodde helt enkelt på att vi haft en Bystar som sedan 2001 gått 20 timmar per dygn, det har gett oss ett förtroende för märket.

Ytterligare investeringar
Även en tidsbesparande och intelligent investering i en kantpress har gjorts. En tremeters Xpert på 150 tons tryck säkrar kvalitén i den repetivitet som krävs för alla delar i sortimentet.

-Den här är otroligt smidig på grund av det hydrauliska verktygssystemet. Det är väldigt enkelt, och går snabbt att byta verktyg på Xperten, vilket sparar mycket tid säger Rickard Claesson som har åtta års erfarenhet av att arbeta med kantpressar.

Även Braun rullstolslyftar anpassade för färdtjänstfordon är en framgång för Autoadapt. 3000 sådana beställdes till en kund i Saudiarabien i år. En order värd 50 miljoner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079