23948sdkhjf

Mekanisk industri i investeringsbolagets blickfång

Investeringsföretaget Arbona vill storsatsa på mekanisk industri och anställer därför Håkan Larsson som ansvarig för satsningen.

Håkan Larsson började sin karriär inom Volvo Construction Equipment och har sedan dess varit vd på ett flertal legotillverkare inom mekanisk industri, så som Solna Pressgjuteri och HP Etch AB.

Håkans nya uppdrag, från och med 1 augusti, blir att ansvara för Arbonas satsning på mekanisk industri. Inom området har Arbona just nu ett bolag, Tyresö Finmekaniska AB men planen är att skapa en större företagsgrupp av tillverkande företag. 

Målsättningen är att gruppen inom några år ska omsätta minst 500 miljoner kronor.

Vi har pratat med Martin Zetterström, vd för Arbona, som berättar mer om bolaget och satsningen.

– Arbona är ett investeringsföretag med cirka 1,4 miljarder i eget kapital med målet att skapa långsiktig avkastning för våra ägare. Gällande våra investeringar är vi branschoberoende, men just nu tycker vi att tillverkning och mekanisk industri är spännande.

Han menar att de tror att trenden att flytta hem produktionen kommer att hålla i sig och att Sverige har goda förutsättningar inom området.

– Dessutom finns det ett stort antal duktiga små och medelstora bolag i detta segment som antingen står inför ett generationsskifte eller av andra skäl söker en ny ägare eller partner.

Han fortsätter:

– Vi har därför beslutat oss för att försöka bygga upp en företagsgrupp bestående av ett antal nischade och kompetenta bolag. Filosofin är att gruppen ska präglas av decentraliserat ledarskap, det vill säga att bolagen får behålla sina namn och sin identitet och en hög grad av självständighet, men att man samarbetar mellan bolagen i gruppen i frågor som såväl inköp och IT som HR och affärsutveckling, avslutar han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.082