23948sdkhjf

Proplate stärker internationell närvaro med ny försäljningschef

Bland deras kunder finns företag inom kran, vind- och gruvindustri.
Ian Hardy blir ny försäljningschef på Proplate. Det framgår av ett pressmeddelande.

Han uppges ha 30 års erfarenhet från stålindustrin. Hardy har jobbat på Proplate sedan 2016 och har ett stort internationellt kontaktnät och vana av att arbeta med svenska företag.

Han har tidigare varit vd för brittiska Spartan samt chef för Outokompu Plate Service Center Group med sex stålservicecenter i europeiska länder.

Tidigare försäljningschefen Johan Törnqvist går vidare till positionen som senior teknisk rådgivare.

– Den nya organisationen ger oss mer kapacitet och större möjligheter att utveckla våra kundrelationer och affärsmöjligheter, säger försäljningschef Ian Hardy.

Proplate är en stor leverantör av komponenter i grovplåt till globala företag inom kran-, vind- och gruvindustri samt till tillverkare av entreprenadmaskiner.

Slutprodukter är till exempel bandgående lyftkranar och mobilkranar, fundamentlösningar till vindkraftverk, entreprenadmaskiner samt kvarnar och transportvagnar i gruvor.

Proplate har en produktionsanläggning i Oxelösund. Där skärs, bearbetas och målas monteringsfärdiga komponenter i grovplåt till kunder världen över. Bland kunderna återfinns bland annat Liebherr, Atlas Copco, Toyota Material Handling, Metso, Nordex och Kobelco.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078