23948sdkhjf

Utreder möjligheter att driva båtar med vätgas och bränsleceller

De båda Göteborgsbolagen ska utrusta en elektrifierad Nimbus 305 Coupé med bränsleceller.
Bränslecellsbolaget Powercell och Nimbus Boats har tecknat ett avsiktsavtal om ett samarbete för att utrusta en elektrifierad Nimbus 305 Coupé med bränsleceller. Det framgår av ett pressmeddelande.

Går det att säga när en produkt kan finnas ute på marknaden?

– Gällande din fråga om när en bränslecellsdriven Nimbus kommer att finnas på marknaden, så kommer förutsättningar att undersökas i en inledande förstudie, uppger Charlotta Sahlin, chef för marknad och kommunikation på Powercell för Metal Supply.

Båda bolagen är baserade i Göteborg.

- Jag älskar havet. Därför känns det väldigt bra att tillsammans med Nimbus undersöka möjligheterna att utveckla fartyg som bevarar en god miljö till havs. Powercells bränslecellsteknik gör det möjligt att försörja fartyget med helt tyst elkraft, utan några andra utsläpp än vatten. Det är mycket intressant att göra detta tillsammans med Nimbus som värdesätter fossilfri drift av båtar, säger Per Wassén, vd för Powercell.

Under mässan Allt för sjön på Stockholmsmässan i Älvsjö presenterade i går Powercell och Nimbus ett avsiktsavtal som innebär att företagen har för avsikt att tillsammans installera Powercells bränslecellsstackar i Nimbus 305 Coupé, E-Power.

Överenskommelsen beskrivs som strategiskt viktig men har en begränsad påverkan på Powercells resultat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063