23948sdkhjf

FKG:s kvinnliga nätverk träffades i Göteborgs skärgård

Ännu en gång var det fullbokat.
FKG driver sedan 2015 ett kvinnligt nätverk för kvinnliga ledare inom industrin och i onsdags var det återigen dags för ännu en fulltecknad träff. Träffen arrangerades tillsammans med Finnveden Executive och Nimbus Boats i Göteborgs Skärgård.

Eftermiddagen inleddes med en presentation av Finnveden Executive kring kompetens och kanske främst morgondagens kompetens. En intressant fråga som ledde till mycket diskussioner.

– Vår ambition på Finnveden Executive är att hjälpa företag och människor att lyckas. Under träffen diskuterade vi ledares framtida utmaningar i en tid då kompetens är i stor omställning och nästa generation ställer sina krav på meningsfullhet och tilltalande värderingar. I FKG:s kvinnliga nätverk får vi som deltar en unik möjlighet att ta del av varandras erfarenheter och inspirerande kompetens. Denna kväll blev det extra inspirerande i Nimbus fina inramning, säger Anne Palmgren, Partner på Finnveden Executive.

Efter inspirationsföreläsningen var det dags att kliva på båtarna och ge sig ut i Göteborgs Skärgård.

– Vi på Nimbus är jätteglada att få vara med och arrangera den här typen av kvinnliga nätverksträffar. Något vi faktiskt aldrig har gjort tidigare, säger Nimbus kommunikationschef Jonas Göthberg.

För att få känna på båtarna gav de sig ända ut till Vinga och tjejerna fick bland annat testköra Nimbus nykomlingar Tender 9 och Weekend 9.

– Jag tycker det är viktigt att vi fortsätter driva frågan kring jämställdhet inom industrin, säger Gabriella Banehag på FKG, som är initiativtagare till nätverket som idag har drygt 200 medlemmar.

Nästa träff är i Eskilstuna den 29 augusti och är en workshop med tema jämställdhet, som en del i TransMission-projektet. FKG arrangerar workshopen tillsammans med MITC och Region Sörmland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109