23948sdkhjf

Emek går som tåget

Emek i Västerås går mot strömmen i lågkonjunkturen med ny utbyggnad och välfyllda orderböcker. – Vi går som tåget, säger vd Mickael Söderback.
Många företag är drabbade av lågkonjunktur. Men somliga går mot strömmen, och det är Västeråsföretaget Emek exempel på.

- Vi går som tåget, menar företagets vd Mickael Söderback.

Emek som startades i slutet av 1970-talet arbetar med mekanisk bearbetning. Tack vare en jämn och bra beläggning har företaget aldrig behövt varsla någon anställd. Och nu när de flesta ondgör sig över lågkonjunktur går Emek bättre än någonsin.

- Våra orderböcker är välfyllda för ganska lång tid framåt, fortsätter Mickael Söderback. För närvarande har vi 13 kompetenta medarbetare, men har behov av fler (gärna kvinnor) när vi växer. Nu handlar det mer om att gasa än att bromsa.

Emek har nyss invigt en utbyggnad av verkstaden som utökats med 140 kvadratmeter.

Bra kunder
Emek har en modern maskinpark med CNC-styrda svarvar och fräsar. De anställda styr sina egna maskiner då de är både tekniker och producenter. Exempel på produktionen är legotillverkning av bränsleboxar till kärnkraftverk, kalibreringsutrustningar till industrirobotar och saxbölad till räddningstjänsten.

- Stora och viktiga kunder är ABB och Westinghouse, säger Mickael Söderback. Vi är starka i Mälardalen som är vårt viktigaste affärsområde.

Källa: Elmia Subcontractor

Om företaget
Emek, AB Erkkis Mekaniska , startades 1978 av Erkki Nissinen. Under 2005 köptes företaget av JSG Industrigruppen, som ska fortsätta att vidareutveckla Emek i Erkkis anda. Exempel på denna anda är högt ställda kvalitetskrav, att se till att ha den bästa personalen och att bara investera i nya maskiner, allt för att säkerställa produktivitet och kvalitet.

Om JSG Industrigruppen
JSG Industrigruppen har som vision att genom förvärv bygga en industrigrupp i Västeråstrakten, för att hjälpa kunderna med så kompletta lösningar som möjligt. Som ett led i visionen köpte JSG Industrigruppen under 2006 en industrifastighet gränsande till Emek på Arnbomsgatan. Målet med förvärvet är i första hand att säkra upp yta för framtida expansion inom Emek, men även verka för att intressanta företag etablerar sig i närområdet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.097