23948sdkhjf

Pac2 utvecklar nya metoder

Lågkonjunkturen leder till nyutveckling hos Pac2 i Kungsbacka, som erbjuder förbeläggning af fästelement med låsnings- och tätningsmedel. Här blir smått ännu mindre.
Pac2 AB i Kungsbacka är ett legotillverkande företag som erbjuder förbeläggning av fästelement med låsnings- och tätningsmedel. Detta gör att kundens detalj, vanligtvis skruvar, muttrar och kopplingar blir självlåsande och -tätande.

Mitt i lågkonjunkturens Sverige arbetar Pac2 med att utveckla nya metoder för att bli effektivare och kunna behandla nya detaljer. Företagets slutkunder finns till största delen inom fordonsindustrin och orderingången är låg precis som hos de flesta andra företag inom fordonskomponentbranchen.

Nu har de utvecklat en ny metod för att kunna producera ännu mindre. Små skruv som används mycket inom elektronikindustrin benämns mikroskruv och brukar omfatta dimensioner mellan M0,8 och M2,5. Tidigare har företaget inte kunnat behandla skruv mindre än M2,5 men med nya tekniken har skruv ned till M1,4 producerats framgångsrikt.

- Vi tror att metoden kommer fungera ända ner till M0,8 säger Martin Högfeldt som är företagets produktionsingenjör.

Källa: Pac2 AB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078