23948sdkhjf

Tyskt företag i Danmark nyanställer svenskar

Det går väldigt bra för det tysk-ägda företaget Siemens Turbotechnolgy i Helsingör. Trots finanskrig och lågkonjunktur nyanställer företaget personal och svenskar är mycket välkomna.
Siemens Turbotechnology är ett av Helsingörs största tillverkningsföretag. Här har man inte märkt av finanskrisen, tvärtemot. Företaget har ökat personalstyrkan med 15 personer under bara det senaste halvåret.

Totalt jobbar 270 personer här, varav cirka 20 procent är svenska pendlare. VD Franz Alig, från Frankfurt, berättar att personalmixet fungerar jättebra. Han har själv bara varit i Danmark i 15 månader och nationsskämten haglar bland personalen – men med vänlighet och glimt i ögat.

Ytterligare 10 personer ska rekryteras de närmast månaderna. Både ingenjörer, CNC-operatörer och marknadspersonal behövs. Eftersom det är svårt att hitta kvalificerad personal så tar vi gärna emot svenskar som söker sig hit. Avståndet mellan Helsingborg och Helsingör är inget problem eftersom det går snabbt med färjan.

— Försäljningen och våra intäkter har ökat. Vi är mycket nöjda, säger Franz Alig och förklarar att företaget har tredubblat investeringarna i fabriken de senaste två åren för att kunna stå emot en internationell konkurrens.

Källa: Helsingborgs Dagblad

Om företaget
Siemens Turbomachinery Equipment A/S tillverkar stora turbokompressorer, industrimaskiner som ackumulerar luftmassor. Kompressorerna används bland annat inom vattenrening, där riktat lufttryck piskar upp vattnet som en del av reningsprocessen.
Siemens är en världsomspännande koncern med totalt cirka 450 000 anställda och huvudkontor i München. Verksamheten vilar på tre olika ben: industri, medicinutrustningsteknik samt energi där Turbotechnology i Helsingör ingår.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109