23948sdkhjf

NIBE och Mitsubishi Heavy Industries lanserar gemensam teknikplattform för värmepumpar.

Det svenska värmeteknikföretaget NIBE presenterade idag resultatet av ett helt nytt samarbete med japanska storföretaget Mitsubishi Heavy Industries (MHI).
De båda företagen har gemensamt tagit fram en helt ny teknikplattform för uteluftsvärmepumpar, det just nu snabbast växande värmepumpssegmentet i Europa. Den nya plattformen kommer att ge helt nya marknader tillgång till energieffektiv uppvärmning till en rimlig investering, samtidigt som den löser behovet av kylning. Den första produkten lanseras i vår under namnet NIBE SPLIT.

NIBE SPLIT är en ny variant på de så kallade luft/vatten- eller uteluftsvärmepumparna - det just nu snabbast växande värmepumpssegmentet i Europa. Produkten är framförallt avsedd för marknader där uteluften i genomsnitt är varmare än i norra Europa och där behovet av kylning är mer påtagligt.

- Våra nuvarande produkter är primärt utvecklade för den nordeuropeiska marknadens tuffa krav, säger Kjell Ekermo som är affärsområdeschef på NIBE Villavärme. Ett av marknadens absolut ledande företag inom värmepumpsteknologi för bostäder och fastigheter.

- Värmepumpsmarknaden på kontinenten växer dock starkt och klimatet där gör att man har något annorlunda kravspecifikationer. Dessa kan vi nu uppfylla fullt ut och det ger oss en stark position på marknaden.

- Sammanfattningsvis bedömer vi att produkten kommer att attrahera såväl nya
marknader som nya kundsegment.”

NIBE Industrier AB med huvudkontor i Markaryd har i dagsläget 5 500 anställda och en årsomsättning på cirka 5,6 miljarder kr. Bolaget är noterat på Stockholms Fondbörs sedan 1997. NIBE Industrier består av tre affärsområden; Element, Villavärme och Brasvärme som samtliga arbetar med utveckling, marknadsföring och produktion av värmeprodukter. Tillverkning sker i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Polen, Tjeckien, Italien, Spanien, Holland, England, Österrike, Kina och Mexiko.
NIBE Villavärme utvecklar, tillverkar och marknadsför värmepumpar, varmvattenberedare, villapannor och fjärrvärmeutrustning. Affärsområdets årsomsättning uppgår till cirka 3,1 miljarder kr.

Läs hela pressmeddelandet här

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063