23948sdkhjf

Åker på skattesmäll på 25 miljoner

Värnamobolaget har gjort fel enligt Kammarrätten.
Kammarrätten har i en dom nyligen fastställt Skatteverkets omprövningsbeslut och därmed förvägrat Bufab avdrag för vissa räntekostnader. Beslutet leder till engångskostnader för det fjärde kvartalet på omkring 25 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Skatteverket har tidigare genom omprövningsbeslut förvägrat Bufab avdrag för vissa räntekostnader för räkenskapsåren 2009, 2011 samt 2012.

"Bufab har, med stöd av ledande skatteexperter, vidhållit sin uppfattning att räntorna i fråga är avdragsgilla. Därför har Bufab inte gjort någon avsättning, utan istället informerat om ärendet i årsredovisningen i form av en eventualförpliktelse", skriver bolaget.

Emellertid har nu Kammarrätten i en dom den 8 november fastställt Förvaltningsrättens dom till Skatteverkets fördel.

"Bufab kommer analysera domen ytterligare och överväga att söka prövningstillstånd i Högsta Förvaltningsdomstolen", heter det vidare.

Bufab erbjuder en helhetslösning för inköp, kvalitetssäkring och logistik av skruvar, muttrar med mera. Bolaget startades 1977 i Småland och är i dag ett internationellt bolag med verksamhet i 23 länder. Huvudkontoret ligger i Värnamo och Bufab har 935 anställda. Bolagets aktie är noterad på Stockholmsbörsen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.875