23948sdkhjf

Han ska ta hand om muttrar och skruvar

Styrelsen i Bufab har utsett Erik Lundén till ny vd och koncernchef för Bufab.

Han är för närvarande divisionschef för Parts & services på Sandvik Mining & rock solutions i Nederländerna men tillträder sin roll den 15 augusti 2022.

I samband med detta kommer nuvarande tillförordnade vd och koncernchef, Johan Lindqvist, att överta rollen som vice vd och koncernchef. 

– Det är med stor glädje Bufabs styrelse presenterar Erik Lundén som ny vd och koncernchef för Bufab. Eriks gedigna erfarenhet från ledande befattningar, främst inom Sandvik i kombination med hans personliga egenskaper och beprövade ledaregenskaper samt hans affärsmannaskap när det kommer att skapa tillväxt, är väl anpassad för Bufabs framtida behov. Vi ser fram emot att utveckla koncernen tillsammans med Erik, säger Bengt Liljedahl, styrelseordförande i Bufab.

Erik Lundén är född 1981 och har en magisterexamen från Handelshögskolan i Stockholm. Under sina åtta år på Sandvik har han haft flera ledande befattningar internationellt och innan Sandvik arbetade han under flera år som managementkonsult på Lagerkvist & partners i Stockholm.

– Jag känner mig väldigt hedrad och glad över att ha förtroendet som vd och koncernchef för Bufab. Bufab är ett intressant och fint företag med stor potential. Jag har följt Bufabs starka utveckling sedan börsintroduktionen 2014 och ser fram emot att vidareutveckla Bufab tillsammans med koncernen ledningen och alla anställda i framtiden, säger Erik Lundén.

Fram till att Erik Lundén tillträder den 15 augusti 2022 fortsätter Johan Lindqvist i rollen som tillförordnad vd och koncernchef och tillträder sedan rollen som vice vd och koncernchef.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156