23948sdkhjf

Teknikföretaget säljer svetsverkstaden till specialist

Säljaren konsoliderar. Köpare och säljare ska fortsätta sitt samarbete.
Teknikföretaget Permascand avyttrar en svetsverkstad i Ljungaverk där processutrustning tillverkas. Köparen TwinWeld Sweden är specialiserat på svetsning och blir en viktig lokal underleverantör till Permascand. Personal erbjuds följa med till nya ägaren. Det uppger Permascand i ett pressmeddelande på tisdagen.

– Vi konsoliderar vår verksamhet ytterligare inom katalytiska beläggningar till kunder inom elektrokemisk industri och applikationer för vattenrening. Därför säljer vi svetsverkstaden som kommer att kunna utvecklas positivt med en ny ägare, säger Fredrik Herlitz, vd för Permascand.

– Vi ser fram emot ett nära samarbete med Permascand även när verkstadsaffären är klar. Vi har erfarenhet av både nationella och internationella kunder med högsta kvalitetskrav, säger Stefan Sundman, vd för TwinWeld Sweden.

Permascand arbetar inom områdena Vattenreningssystem, Elektrokemisk processteknik och Svetsade produkter. Huvudkontor och produktion ligger i Ljungaverk i Ånge kommun och företaget har cirka 120 anställda. Drygt 95 procent av produkterna levereras till marknader utanför Sverige, främst Europa och Sydamerika.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079