23948sdkhjf

Goodtech levererar robotiserad lasersvets till Permascand

Affären avser leverans av en helautomatisk produktionsline för lasersvetsning samt riktning och montering av distanser på produkterna.

Produktionscellen består av fem stycken robotar för hantering och montering av material samt lasersvetsning.

Produktionslinen ger Permascand en ökad produktion till en låg bemanning, bra flexibilitet för nya produkter, och korta omställningstider.

Produktionscellen är även anpassad för att ge en bättre kontroll, övervakning och kvalitetssäkring av processen.

Ordervärdet är på cirka 19 miljoner kronor och leverans av utrustningen sker under det andra kvartalet 2020.

– Goodtech är ett stort stöd i vår utveckling mot en mer automatiserad och robotiserad produktionsprocess. Goodtech har ett bra kundbemötande, professionella medarbetare med hög teknisk kompetens och de förstår och kan förverkliga Permascands krav på effektiv, tillförlitlig och konkurrenskraftig produktion, säger Peter Lundström, CEO på Permascand, enligt ett pressmeddelande.

Läs också: Haldex investerar i en monteringslinje

– Vi är väldigt glada och stolta över att Permascand ger oss förtroendet att leverera ytterligare en automationsutrustning, och att vi får vara delaktiga i deras fortsatta effektivisering av sin automatiserade produktion, säger Johan Håkansson, vd Goodtech Solutions.

Goodtech är en stor nordisk teknikleverantör, vars kärnkompetens är automatisering, montering, industriell IT, miljöteknik och avancerad industriell produktionsteknik. Visionen är att vara förstavalet för industriell effektivitet.

Läs också: Automationsföretaget Goodtech tar en affär på robotceller

Goodtechs aktie är noterad på Oslo Börs och företaget omsätter cirka 600 miljoner norska kronor och har cirka 300 medarbetare i Norge, Sverige och på Åland.

Permascand är ett globalt företag med fokus på tillverkning av katalytiska beläggningar, elektroder och elektrokemiska celler främst för industri inom elektrowinning, klorat, kloralakali samt vattenrening.

Företaget är lokaliserat i Ljungaverk, sysselsätter 150 medarbetare och har 97 procent av sina kunder utanför Sverige. Permascand ingår som ett portföljbolag till Norvestor fond VI L.P.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.101