23948sdkhjf

Ny kurs för Värmekyl Grossisten

Efter en rekonstruktion presenterar Värmekyl Grossisten en ny strategi för framtiden.
Nu byter Värmekyl Grossisten Scandinavia AB (VKG) strategi. Från att ha haft tyngdpunkten på grossistförsäljning av värmepumpar ska företaget omformas till ett komplett energitjänsteföretag.

- Vi har avslutat rekonstruktionen och fått en finansiell stabilitet i bolaget. Vår nya huvudägare Gunnar Mannerheim är långsiktig och hårt engagerad i bolaget och vi är nu redo för lönsam tillväxt, säger Mikael Jansson, nytillträdd VD och koncernchef.
Den nya strategin innebär att grossistdelen helt avvecklas, medan företaget utvecklar installationsdelen och satsar på energieffektiva lösningar för olika typer av fastigheter.

- Att sänka energiförbrukningen är i dag oerhört lönsamt och vi ser stora möjligheter att erbjuda vår samlade kompetens på detta område. Vi kan leverera bra inomhusklimat med låg driftskostnad och liten miljöpåverkan. Genom att ta på oss ett långsiktigt ansvar med funktionsgarantier vill vi dessutom skapa nära och ömsesidigt lönsamma samarbeten med fastighetsägarna, säger Mikael Jansson.

Arbetet med att omforma VKG till den nya strategin har redan startat och kommer att pågå under återstoden av 2008 och även under 2009. Bland annat ska de olika delarna i bolaget konsolideras för bättre samverkan och skalfördelar.

- Avvecklingen av grossistverksamheten går enligt plan med en resultatförbättring jämfört med 2007 i sikte, säger Mikael Jansson. Samtidigt som grossistdelen avvecklas ser vi på förvärv som kompletterar den nya strategin, men som också förstärker bolagets geografiska närvaro och bidrar till ett starkare resultat. Vi har två intressanta förvärv på gång som jag hoppas kunna presentera innan årets slut, säger Mikael Jansson.

Källa: Värmekyl Grossisten

Om företaget
Värmekyl Grossisten Scandinavia AB (publ) är ett av Sveriges ledande miljöteknikbolag med fokus på energisparande åtgärder och förbättrat inomhusklimat i kommersiella fastigheter, flerbostadshus, industri, villor och fritidshus.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11