23948sdkhjf

Edströms arrangerar Rör- och Plåtdagar

Den 10–11 september 2009 bjuder Edströms in till temadagar för rör- och plåtbearbetning.
Den 10–11 september 2009 bjuder Edströms in till temadagar för rör- och plåtbearbetning. Arrangemanget, som är kostnadsfritt, anordnas i företagets maskin- och utbildningshall i Jönköping. Bland de nyheter som kommer att presenteras finns bland annat Adiges kombinationslasermaskin LTCOMBO som visas för första gången i Sverige.

Tanken bakom Edströms Rör- & Plåtdagar 2009 är att skapa ett forum där olika aktörer inom plåtbearbetningsområdet kan träffas för att utbyta erfarenheter kring den senaste tillverkningstekniken. Programmet är uppdelat i tre identiska halvdagssessioner där deltagarna kommer att kunna ta del av maskin- och automationsnyheter, upptäcka de senaste mjukvarorna samt diskutera olika aspekter kring produktion. För den som inte vill anmäla sig till en av de tre sessionerna kommer Rör- & Plåtdagarna även att fungera som ett öppet hus med möjlighet till att se de senaste maskinnyheterna.

Den enskilt största nyheten på Edströms Rör- och Plåtdagar är italienska Adiges LTCOMBO. Det är laserskärmaskinen som på ett effektivt sätt kombinerar bearbetning av både formatplåt och rör. Med en hög automatiseringsgrad hanteras rör på upp till 12 meter med diametrar från 16 - 225 mm och plåtstorlekar på upp till 8 x 3 meter. Adiges LTCOMBO erbjuder därför unika möjligheter till en flexibel bearbetning inom alla typer av plåt- & rörproduktion.

– Vi tycker att det är viktigt att skapa mötesplatser av den här typen där de som arbetar med plåt kan träffas och diskutera utveckling av den egna produktionen. Med det koncentrerade programmet blir det ett effektivt sätt att få del av nya innovationer och tankesätt, säger Claes Hult, ansvarig för plåtbearbetningsmaskiner hos Edströms.
Claes Hult tror dessutom att LTCOMBO kan ge många tillverkare stora synergieffekter.
– Det här är en maskin som verkligen kan hantera båda världarna av rör och plåt. Det ger helt enkelt en högre flexibilitet hos maskininvesteringen.

Förutom den nya LTCOMBO visas två elektriska rörbockningsmaskiner och en rörkapningsmaskin från BLM, sju kantpressar och två gradsaxar från Baykal samt en kantpress från Weinbrenner . När det gäller mjukvaror demonstreras både Lantec för formatplåt och Art Tube för rörbearbetning .

Kontaktperson för ytterligare frågor
Claes Hult, ansvarig för plåtbearbetningsmaskiner
036-39 20 60 | 0708-39 20 60 | claes.hult@edstroms.com

Edströms är en ledande leverantör av Verktyg, Maskiner och Service till svenska teknikföretag. Företaget har över 50 medarbetare och är baserat i Jönköping.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094