23948sdkhjf

SSAB Tunnplåt i Luleå utses till ”Årets Industriföretag”

SSAB Tunnplåt har fått pris för bästa arbetsmiljö.
SSAB Tunnplåt i Luleå har tilldelats Dagens Arbetes nyinstiftade pris för bästa arbetsmiljö. Företaget blir därmed ”Årets industriföretag”.

Priset för bästa arbetsmiljö än nyinstiftat för i år. SSAB blev vinnaren utav 25 förslag och fyra utsedda finalister. Övriga finalister var Samhall i Hede, Södra Cell i Värjo samt Smurfit.

SSAB Tunnplåt fick priset för sitt systematiska och långsiktiga arbetsmiljöarbete. Juryns motivering ljöd:

"SSAB Tunnplåt i Luleå har bedrivit ett systematiskt och långsiktigt arbetsmiljöarbete i samverkan med de fackliga organisationerna. Detta har lett till en förbättrad fysisk och psykisk arbetsmiljö och en kraftig minskning av antalet arbetsolyckor. Företaget ser en välmående personal i en bra arbetsmiljö som avgörande för ekonomisk framgång och fortsätter arbeta för en ännu bättre arbetsmiljö."

Källa: Dagens Arbete

Om SSAB Tunnplåt AB
SSAB Tunnplåt AB är Nordens största tunnplåtstillverkare tillika en av de ledande i Europa när det gäller utveckling och tillverkning av höghållfasta stål.
Genom en sammanslagning av stålverken i Luleå och Borlänge 1988, bildades SSAB Tunnplåt. Bolaget har koksverk, masugnar och stålverk i Luleå, och därifrån avgår det varje dygn tre till fyra ämnesleveranser på järnväg, med den så kallade Stålpendeln, till Borlänge.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.109