23948sdkhjf

Paroc lanserar ny rörisolering för processindustrin

Paroc Teknisk Isolering lanserar nu "All Round Advantages" - ett nytt rörisoleringskoncept som minskar energiförlusten med upp till 30 procent.
Paroc Teknisk Isolering lanserar nu "All Round Advantages" - ett nytt rörisoleringskoncept som väsentligt minskar energiförlusten inom processindustrin. Med snabbare montering, färre installationstillbehör och mindre spill kan man kombinerat med minskade energiförluster snabbt räkna hem investeringen.

Ett system för att isolera rör, inom framförallt processindustrin, har gjort Paroc till ensam leverantör på marknaden av rörskålsisolering. Nätmattan, som tidigare har varit standard inom rörisolering, får nu konkurrens av en enklare isoleringsmetod. Den nya metoden kallar Paroc för "All Round Advantages" och fördelarna med detta nya koncept är att isoleringen går snabbare att sätta upp, tar mindre plats och minskar förlusten av energi.

- Vi har gjort mätningar som visar att de nya produkterna inte bara är enklare att sätta upp utan att de också minskar energiförlusten väsentligt. Systemet behåller även ursprungsformen under sin livslängd och det är till och med möjligt att i vissa fall gå på rören utan att de skadas. Samtidigt kräver rörskålsisoleringen betydligt mindre underhåll med de nya produkterna, säger Jim Lindström, chef marknadssupport, Paroc Teknisk Isolering.

Paroc har valt att samla isoleringssystemet och produkterna som finns i sortimentet i ett konceptnamn - "All Round Advantages". Konceptet baseras på att produkterna fabrikstillverkas, böjar och rörskålar med fasade kanter som är färdiga att sättas upp när de kommer till kunden.
- Det handlar om att de skräddarsydda isoleringslösningarna ger en bättre isolering som både är enklare att sätta upp och tar mindre plats. Fördelarna är många och egentligen handlar det bara om att vid beställ-ningen veta rörets diameter, längd och antal böjar så levererar vi en komplett lösning, säger Jim Lindström.

Beräkning av ångrörsisolering.(Uträkningarna är gjorda i samarbete med en av Parocs kunder)
Beräkningsprogrammet är teoretiskt och räknar endast på ett idealiskt tvärsnitt. Praktiska faktorer beaktas inte. Dessa praktiska faktorer är bland andra distanser, isolering som sjunker ihop och nedtrampning av isoleringen. Distanser måste användas vid isolering med nätmattor, men kan undvikas vid isolering med rörskål, "All Round Advantages", som är formstabil. Rörskål håller tjockleken över tid och tål viss mekanisk belastning.

Dessa faktorer ger tillsammans en försämrad isoleringsförmåga med upp till 30 procent vid isolering med mattor. I nedanstående beräkningsexempel har Paroc räknat med 25 procent. Detta är också den procentsats som beräknings-standarden, SS-EN ISO 12241, anger för att ta hänsyn till praktiska faktorer vid isolering med nätmatta.

Indata:
Medietemp: 230 °C
Omgivningens temperatur (årsmedeltemp.): 8 °C
Vindhastighet: 5 m/s
Ytterdiameter rör: 406 mm
Isolertjocklek: 160 mm
Ytbeklädnad: Stålplåt

PAROC Lock (All Round Advantages)
Praktisk värmeförlust: 110 W/m*
Yttemperatur: 10 °C

PAROC Wired Mat 100
Praktisk värmeförlust: 150 W/m**
Yttemperatur: 11 °C

* +3 % påslag på teoretisk värmeförlust,
(vissa värmeförluster finns i alla konstruktioner).
** +25 % påslag på teoretisk värmeförlust.
För ytterligare information kontakta:
Jim Lindström, chef marknadssupport, Paroc Teknisk Isolering, tfn 0500-46 93 93, www.paroc.se
Bilder för fri publicering, Anders Ekhammar tfn 031-701 33 37

Paroc Group är en av de ledande tillverkarna av mineralullsisolering i Europa. Till PAROC® produkter hör byggisolering, teknisk isolering, fartygsisolering, byggelement och akustikprodukter. Företaget bedriver tillverkning i Finland, Sverige, Litauen och Polen och har sälj- och representationsbolag i 13 europeiska länder. Paroc Group ägs av Arcapita Bank B.S.C.(c) och deras medfinansiärer samt att personalen i Paroc-koncernen äger en mindre andel. Paroc Groups omsättning år 2007 var EUR 461,7 miljoner och det genomsnittliga antalet anställda 2282.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094