23948sdkhjf

BT Products ger stororder till danska JHM-Moldow Holding A/S

BT Products AB ägs av Toyota och är en av världens förande tillverkare av gaffeltruckar. Storordern består av en pulverlackeringsanläggning till omkring 60 miljoner DKK.
Installationen af lackeringsanläggningen börjar i första kvartalet 2009 och ordern ska avslutas under årets lopp. Hela projektet involverar både danska och utländska underleverantörer inom robotar, styrning, conveyorsystem och sprutsystem som ska kombineras med företagets egen produktion i Holsted (Jylland).

Huvudkomponenter såsom förbehandlingsanläggning, ugnar och ventilationsanläggning framställs på den egna fabriken, och man förväntar att anställa extra arbetskraft när alla har haft deras sommarsemester.

VD hos JHM-Moldow A/S, Preben Hansen upplyser till den danska tidningen Erhvervsbladet att ordern på cirka 60 miljoner danska kronor är den största enskilda ordern i företagets historia, och att den kommer på en tidpunkt när försäljningen annars är moderat på exportmarknaderna men stark på hemmamarknaden.

JHM-Moldow , som har 130 anställda i Holsted och Værløse, har levererat mindre order till BT Product AB tidigare.

BT Products AB har omkring 1 500 medarbetare i Mjölby med en fabriksareal på 76 000 m2 där den nya lackeringsanläggningen ska installeras.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094