23948sdkhjf

Ingen ökning av sommartrafiken på Öresundsbron

Under juli månad körde 24 200 bilar per dygn över Öresundsbron, vilket är samma antal som i juli 2007.
Øresundsbro Konsortiet:

Under juli månad körde 24.200 bilar per dygn över Øresundsbron, vilket är samma antal som i juli 2007. Det är första gången sedan 2001 som bron har upplevt en månad då trafiken inte har ökat jämfört med samma månad året före.

Trafikökningen på Øresundsbron är normalt lägre i juli än under resten av året då pendlarna och den regionala vardagsintegrationen driver på utvecklingen. Under årets sju första månader har trafiken över Øresundsbron ökat med 8,5 procent jämfört med samma period i fjol. Samtidigt som det fortfarande är full fart på pendlingstrafiken över bron, som har ökat med 28 procent jämfört med i fjol, så har semester- och fritidstrafiken varit oförändrad.

- Avmattningeni semester- och fritidstrafiken beror på den ekonomiska konjunkturen som innebär att hushållen har mindre pengar till upplevelser och semester på grund av högre räntekostnader och stigande priser på livsmedel och bensin. Semester- och fritidsmarknaden över Öresund har mer eller mindre avstannat, men vi har fortfarande den stora ökningen av pendlingen, som totalt sett ger en trafikökning på bron, säger marknadsdirektör Jacob Vestergaard.

Konjunkturutvecklingen under 2008 har överraskat ekonomerna i både Sverige och Danmark och tillväxten särskilt i Sverige har blivit en hel del lägre än vad som väntades för ett år sen. På motsvarande sätt har trafiken på bron blivit lägre än vad som väntades i prognosen från hösten 2007.

Lastbilstrafiken på Øresundsbron utvecklas positivt med en årlig ökning på 4 procent under årets sju första månader. Det har däremot varit en tillbakagång för busstrafiken på 13 procent som följd av en minskning av antalet busslinjer över Øresundsbron.
Bedömningen av utvecklingen under 2008 för såväl trafiken som resultatet presenteras i Øresundsbrons halvårsrapport i mitten av augusti.

Information från Øresundsbro Konsortiet
Informationsavdelningen
Tel 040-676 6116
www.oresundsbron.com
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094