23948sdkhjf

Verkstadsföretaget EBP i Olofström: - Här går det bra!

På EBP i Olofström tillverkas karossdelar till flera av Europas ledande biltillverkare och här ser man en fortsatt tillväxt.
EBP i Olofström ser man inga omedelbara förändringar trots krisen i bilindustrin. Verkstadsföretaget fortsätter att växa.

VD Henrik Håkansson ser inga omedelbara förändringar efter Volvo Personvagnars varsel.
- Volvo är fortfarande en viktig kund, men vi har minskat vårt beroende till dem genom att bredda vårt kundregister, berättar han för BLT. Volvo stod för 90 procent av omsättningen för några år sedan, nu står de för mindre än hälften.

På två år har EBP ökat omsättningen med 50 procent. I dag säljer de för 350 miljoner kronor om året.
Antalet anställda har ökat med 50 personer de senaste två åren. Nu är de 210 medarbetare.
EBP räknar med en fortsatt tillväxt, dock utan att ange siffror.

Förutom att pressa, måla och packa karossdelar för reservdelsmarknaden till en rad bilmärken runt om i världen har EBP även börjat slå sig in på serietillverkning. De serietillverkar pressade hyttkarossdelar för Volvo Lastvagnar som skickas till kundens anläggningar både i Sverige och Brasilien där de sätts ihop till lastbilar.

Företaget har jobbat mycket med effektivisering av organisationen, men även med mjuka frågor. Intresset för medarbetarna hälsa har inneburit kraftigt minskad sjukfrånvaro. Cirka 50 medarbetare har rekryterats det senaste året och ledningen utesluter inte att det kan bli fler framöver.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.14