23948sdkhjf

Ny VD i Scirocco och avtal om finansiering

Med en ny och kraftfull produktportfölj inom både IRID och RFID har Scirocco identifierat behovet av att rekrytera en ny och säljinriktad VD, vars primära mål blir att säkerställa bolagets expansion.
Scirocco AB

Ny VD i Scirocco och avtal om finansiering

Med en ny och kraftfull produktportfölj inom både IRID och RFID har Scirocco identifierat behovet av att rekrytera en ny och säljinriktad VD, vars primära mål blir att säkerställa bolagets expansion.

Det är med tillfredsställelse vi nu meddelar att rekryteringen är genomförd. Den nya VD:n heter Peter Thorander och kommer närmast från TagMaster AB som säljansvarig för fordonsaccess - en tillämpning som passar Sciroccos nya produkter väl. Peters färska och djupa kunskaper om marknader och trender för högpresterande identifieringssystem tillför därmed omedelbar säljkraft.
Meddelas även att Scirocco träffat finansieringsavtal med sina större ägare, "affärsänglar".
Med sin nya VD (som avser att teckna i nyemissionen), med samarbetsavtal med Kinas RFID-bolag nummer ett och med ordnad finansiering står Scirocco därmed starkt inför framtiden.

Sciroccos grundare och VD Staffan Sjögren uttrycker att man i Peter får den eftersökta och säljinriktade VD bolaget nu behöver. Scirocco kan därmed vidareutveckla sin försäljningsorganisation mot nya mål, och då särskilt ta vara på de marknadsmöjligheter som bolagets avtal med kinesiska Invengo ger. Staffan kommer, även när Peter kommit på plats, att vara kvar i bolaget och verka för att Scirocco positionerar sig i IRID/RFID-teknikens framkant under mantrat "High performance - low cost".

Finansieringsavtalet sammanfattas enligt följande. Scirocco erhåller 2 Mkr i den pågående nyemissionen, samtidigt som ett villkorat aktieägartillskott om 2 Mkr omvandlas till aktier. Det obelånade Scirocco har även inlett en diskussion med ett finansieringsinstitut (som tidigare haft engagemang i bolaget) vilket beräknas innebära att 2 Mkr lånas upp. Från storägare, teckningsanmälningar och lån beräknas därmed drygt 4,6 Mkr i finansiering ha säkrats. Det finns fortfarande möjlighet att teckna i nyemissionen enligt, tidigare meddelad, förlängd teckningstid t.o.m. 4 juli 2008. Likvid 11 juli 2008 och villkor enligt nedan.

- Totalt omfattar nyemissionen maximalt 5 000 000 aktier, samtliga av serie B, motsvarande 23% av aktiekapitalet respektive 12,6% av röstetalet vid full anslutning i nyemissionen.
- Teckningskursen är satt till 1,20 kronor per aktie. Den volymviktade genomsnittliga betalkursen de senaste 10 handelsdagarna före beslutet om nyemission uppgick till 1,52 kronor.
- Teckningsperioden löper mellan 28/5 - 4/7 2008.
- Likvid skall erläggas senast den 11/7 2008.
- Vid full anslutning i nyemissionen ökar det totala antalet utestående aktier till 21 706 818 och aktiekapitalet ökar med 250 000 kronor till 1 085 340,90 kronor.

Vid full anslutning tillförs Bolaget 6 000 000 kronor före emissionskostnader. De nya aktierna medför rätt till utdelning från och med innevarande år. Erbjudandet att teckna aktier riktas till allmänheten.

Investment Memorandum kan beställas av Scirocco AB på telefon 08 - 752 98 90 alternativt laddas ned från www.scirocco.se , www.aktietorget.se eller www.aqurat.se

Per Malmström Consulting AB är finansiell rådgivare till Scirocco i samband med nyemissionen.
För ytterligare frågor kontakta:
Staffan Sjögren, VD
Scirocco AB Tel: 08 752 9890

Om Scirocco AB
Scirocco AB (publ) säljer egna, högpresterande identifieringssystem, Scirocco IRID och Scirocco RFID, på en internationell marknad. Tillämpningarna återfinns främst inom fabriksautomation, transportlogistik och fordonsaccess. Bolaget har sin tekniska och kommersiella verksamhet i Kista, Stockholm, och är representerat i de viktigaste industriländerna i Europa och Asien. Läsare och tillbehör tillverkas i Sverige medan identifieringsbrickorna, samt de mekaniska och elektriska komponenterna, oftast tillverkas utomlands. Scirocco är noterat på Aktietorget ( www.aktietorget.se) .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079