23948sdkhjf

Carbomax utser ny vd

Carbomax, leverantör av metaller, kol, biokol och ferrolegeringar, inleder det nya året med att tillsätta en ny vd.

Ny på vd-posten blir Richard Jansson som för närvarande är vd för Heating Materials vid Kanthal-divisionen på Alleima. Han har även arbetat inom ledande befattningar på Seco Tools.

– Vi är glada över att välkomna Richard som ny vd för Carbomax. Hans gedigna erfarenhet, både inom branschen och som ledare, kommer att vara nyckelförmågor i arbetet med att ytterligare stärka Carbomax position som en pålitlig och hållbar leverantör till den metallurgiska industrin i Norden. Vi ser fram emot resan framåt, kommenterar ordförande Carina Andersson.

Richard Jansson tillträder den 8 april och tar då över rollen från den nuvarande vd:n Per Nyström.

– Det kommer att bli en spännande och givande utmaning att bidra till Carbomax fortsatta tillväxtresa. Företaget är inne i en spännande fas och det finns en stor potential i verksamheten. Jag ser fram emot att lära känna och arbeta med Carbomax anställda, kunder och leverantörer, avslutar Richard Jansson.

Om Carbomax:

Carbomax, som grundades 1992, är specialiserat på att anpassa kol och legeringar till stålverk och gjuteriprocesser. Carbomax skapar även briketter av avfall från järn- och stålindustrin, vilket bidrar till effektivare metallåtervinning och minskad användning av jungfruliga resurser. 

Den årliga omsättningen är cirka 1,5 miljarder kronor. Företaget sysselsätter över 30 personer och levererar varje år cirka 80 000 ton råvaror till den metallurgiska industrin i Sverige och Norden.

Carbomax

Läs mer om: vd
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125