23948sdkhjf

Ny vd antar nya utmaningar

Det är Patrik Leijon som ska axla rollen som vd på Damstahl från och med den 1 januari 2022. Utöver det stora ansvaret som vd och verksamheten, ska Patrik anta en ny spännande utmaning. Metal Supply har pratat med den nya vdn.

Patrik är 39 år och har varit anställd på Damstahl sedan oktober 2008. Han kommer senast från rollen som COO, men blir efter årsskiftet vd. Han kommer att ta det fulla ansvaret för den svenska verksamheten. I kombination med detta ska han även ta ansvar för verksamheten i Baltikum.

 - Vi tror vi har en stor tillväxtpotential i de baltiska länderna. Vår ambition är att stärka vår position i Baltikum, förklarar den nya vdn Patrik Leijon för Metal Supply.

Han fortsätter: 

- Det är en annan typ av affärskultur i Baltikum och det är något som är spännande att ta sig an. Vi vill bygga ett relevant leveranserbjudande för kunderna där. En stor skillnad är att affärsmodellen ser annorlunda ut.

Patrik tycker att det är kul att ha blivit utsedd till vd och ser fram emot att axla rollen.

- Jag känner mig väldigt stolt och hedrad. Jag har varit på bolaget ganska länge och nu ser jag fram emot att ta en större del av kakan i Sverige tillsammans med våra fantastiska medarbetare, förklarar han för Metal Supply.

Varför tror du att det blev just du som fick rollen som vd?

- Jag utgår från att styrelsen och koncernledningen tycker att jag besitter kompetensen för att förverkliga bolagets strategi, förklarar Patrik för oss.

Någon som också är nöjd med tillsättningen är nuvarande vd Michael Lund.

- Det har varit ett nöje att följa Patriks utveckling. Under hela sin anställning på Damstahl har han successivt tagit över ett allt större ansvar. Först i tjänsten som försäljningschef, sedan som försäljningsdirektör och senast som COO, säger han.

Han fortsätter: 

- Utöver sina kunskaper om rostfritt stål har Patrik helt klart de rätta kvalifikationerna och ledaregenskaperna som behövs för att ta både Sverige och Baltikum till nästa nivå i företagets strategi.

Michael Liund avgår därmed från rollen som vd i slutet av 2021. Han kommer fortsätta som koncernchef för Damstahl Group och förblir därför Patriks närmsta chef.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.188